Treball a fer

Creareu un joc que sigui divertit i tingui els valors i actituds que s’han treballat a les activitats que heu fet durant la campanya.  Jocs que  intercanviareu amb un altre centre educatiu de la vostra ciutat.  Inventar un joc és tot un repte, però el resultat final és enriquidor i permet treballar des de totes les àrees curriculars.

Abans de crear un joc cal saber si aquest ha de ser en format de joc de taula o en format de joc d’exterior. Un cop decidit el format, cal pensar quin és el repte que volem resoldre o l’objectiu del joc que volem plantejar i elaborar-ne unes senzilles regles que ens permetin anar perfilant el fil narratiu del joc.

El joc pot ser competitiu o cooperatiu. Des del DENIP animem als centres educatius a elaborar jocs on la cooperació entre jugador/es sigui el modus operandi. 

Plantejar un joc cooperatiu és apostar per un joc inclusiu que no elimina cap jugadora ni jugador i que aconsegueix que la diversió del grup sigui un dels objectius principals. Així, en un joc cooperatiu, cal que les persones participants uneixin forces per assolir una fita o superar un repte plantejat.

Aquest repte ha d’anar contra d’alguna cosa (ja que al ser cooperatiu, no anem contra un altre equip o companys de joc), així, podem plantejar un repte que vagi en contra del temps,  contra un d’enemic fictici que no controla cap dels jugadors, o en contra de la darrera puntuació aconseguida (és a dir, que el repte sigui sumar com més punts millor). Però sempre ha de ser “contra” alguna cosa. Dit això, us animem a construir jocs cooperatius on els valors treballats en la campanya d’enguany prenguin tot el protagonisme!

Us hem enviat un correu amb algunes instruccions. Podeu recuperar-les en aquest enllaç pel que fa als cicles de Primària, i en aquest altre per a educació Infantil.

Algunes pistes que us poden ajudar a crear jocs:

  • Com crear el teu propi  joc de taula pas a pas (informació de wikihow aquí)
  • El repte de dissenyar un joc de taula (blog amb instruccions aquí)
  • Com crear els teus propis jocs de taula per aprendre idiomes (inclou taulers, fitxes i webs on treure materials i imatges per a fotocopiar, aquí)
  • Pinterest és una bona plataforma on localitzar  imatges i idees de jocs d’exterior elaborats per a les mateixes famílies, o centres educatius.

Ja tenim ganes de rebre les vostres creacions!