Espai talleristes i docents

Espai on compartim el material i reflexions eixides de les formacions realitzades amb l’alumnat dels cicles formatius d’Animació Sòciocultural, Integració Social i Tècnic d’Educació Infantil dels instituts de Figueres, Girona i Salt.

Enllaços d’interès:

Observatorio del juego infantil (entitat d’àmbit nacional que treball per a l’estudi i la promoció del joc en la infància i del dret a l’esbarjo i al joc dels nens i nenes)

Juguem o ens plantem (blog sobre el joc i la cultura popular)

100 jocs populars i tradicionals Publicat l’any 2000 pel Consorci de Normalització Lingüística Ca n’Atmetller.

American Journal of Play. Revista sobre el joc, forma part del Museu dedicat a aquesta matèria, Museum of Play de Nova York.

 

Articles publicats sobre el joc a l’escola:

Al pati no tan sols s’hi juga a futbol. Publicació del diari ARA del 31 de maig 2015.

Mas juegos, menos actividades extra escolares. Publicació a La Vanguardia del 16 de setembre

2011

Articles publicats sobre el joc:

Los niños necesitan que juguemos con ellos. Article publicat a “bebés y más” sobre la importància de jugar en família.

Fonts d’on han sortit part dels apunts de les formacions a talleristes:

Tiempo entre paréntesis. El juego cooperativo como herramienta de transformación publicat per  InteRed el maig de  2014.

Playdecide. Plataforma amb arguments i contra-arguments sobre controvèrsies de diverses temàtiques per tal de poder preparar diàlegs i controvertits a les aules. Inclou també jocs i eines pedagògiques per a la seva dinamització.

Vídeos:

Peter Gray és un reconegut investigador i crític americà sobre sistemes educatius i és freqüentment convidat per parlar sobre les necessitats de joc dels infants, sobre el dany psicològic que podem causar a través d’alguns mètodes d’escolarització, etc.  És  fundador i president de diverses plataformes i aliances per a l’auto-educació dels infants i per al joc lliure.

Sessions de Formació als instituts:

Per organitzar bé el temps del taller (entrada i sortida, activitat, debat, tancament…) us adjuntem aquest document que us ha de servir de guia: esquelet_tallerescoles

 

Teniu alumnat interessat en temes de pau? Us adjuntem l’enllaç a les bases de la Fundació Solidairat  de la Universitat de Barcelona. Aquesta serà la catorzena edició del Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat, amb l’objectiu de promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i d’enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Més informació: AQUÍ